zondag 29 december 2013

29/12 Een jaar dromen aanraken en beleven

Op de valreep van het jaar kunnen er mooie dingen gebeuren. Zo rondde ik 100 dagen dankbaarheid, dagboek van een zzp'er in crisistijd af dat ik in 100 dagen schreef. Nog mooier: ik mag het 9 januari presenteren aan een groep Rotterdamse ondernemers tijdens een nieuwjaarsborrel. Ze krijgen een mini-workshop van mij cadeau over hoe je jezelf met verhalen onvoorwaardelijk kunt verbinden met je doelgroep. Ik zoek nog een Amsterdamse groep voor de Amsterdamse lancering (hint, hint)!

Maar er gebeurde ook nog iets anders wat mooi is. Ik werd geïnterviewd voor De Reis van de Heldin, een papieren en digitale gids voor vrouwelijke creatieve professionals, die met hun passie hun geld verdienen. Hierna werd ik uitgenodigd voor een boekpresentatie die eens een keer niet standaard was. Excusez moi maar de meeste boekpresentaties volgen allemaal hetzelfde principe. Dus toen ik naar De reis van de Heldin Amsterdam ging, verwachtte ik hetzelfde. Een welkomstdrankje, een praatje, een overhandiging van het eerste exemplaar en een koopmogelijkheid.

Niets van dit alles klopte. Het was geen welkomstdrankje maar een meervoud hiervan, gecombineerd met hapjes in overvloed die prachtig waren opgemaakt. Het "praatje" - gehouden door Peter de Kuster - was gebaseerd op een verzameling prikkelende en herkenbare quotes van de andere "heldinnen" die waren geïnterviewd. Hierna mochten drie van hen een inspirerende speech geven. Uit de losse pols, want hiervan waren ze zelf niet op de hoogte. Prachtig verrassingseffect. En alle aanwezigen kregen het boek cadeau.

De sprekers waren allemaal op hun eigen unieke manier geweldig, maar een specifieke speech bleef wat nadrukkelijker hangen. De speech van Danielle Steijn van Steijns House of Happines. Zij wil mensen laten stralen en inspireren om hun droom te leven en doet dat wel op een heel bijzondere manier: door ze via verschillende soorten thee de juiste ingrediënten te geven die ze nodig hebben om optimaal in hun kracht te staan. Steijn raakt mensen met een onuitputtelijke energie, ontwapenende authenticiteit en een bron van woordcreativiteit. De spontane applausjes na diverse uitspraken die ze deed, bewezen dat ik niet de enige was in het publiek die er zo over dacht.

"Als je gaat staan voor wie je bent, is dat ook meteen een aantrekkingskracht voor anderen," zei ze onder meer. En zo is dat. Ik wens haar en alle anderen die hun dromen nastreven voor 2014 de knallende successen die ze verdienen.

De allerbeste wensen voor 2014. Een jaar waarin ik hoop dat je de dromen die je hebt niet alleen mag aanraken, maar ook mag beleven.

Mijn bucket list voor 2013 is behoorlijk afgevinkt en hiervoor ben ik dankbaar. Voor 2014 maak ik vol verwachting een nieuwe.

Interview in De Reis van de Heldin december 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten