maandag 7 april 2014

07/04 Elk boek dat eindigt, begint met het voorjaar

Ondanks de stapel werk die voor me ligt deze week, begin ik de dag met een rustmomentje. Vandaag heb ik me voorgenomen om zo min mogelijk te oordelen en zo veel mogelijk te genieten van de dingen die ik aan het doen ben.

Het is een bijzondere week. Het boek van twee auteurs waaraan ik mee heb gewerkt wordt deze week afgerond. Altijd leuk om klanten aan een nieuw kindje te helpen. Ja, ook jij kunt een boek schrijven! (In dit interview leg ik met andere schrijvers uit waarom iedereen kan schrijven).

En over een paar weken help ik weer een andere boekenklant met het afronden van haar boekkindje. Ook weer heel bijzonder. Beide boeken gaan in meer of mindere mate over coaching en persoonlijk leiderschap. Het zijn thema’s die de afgelopen twee jaar centraal stonden in mijn leven. 

Het vereiste gezamenlijk leiderschap om deze twee boeken goed af te ronden. En met het afronden van deze boeken, rond ik zelf ook iets af. Een fase waarin ik veel mensen mocht bijstaan met een boek in de rol van (co)schrijver of (eind)redacteur. In mijn nieuwe rol help ik mensen nog wel met hun verhaal, maar dan op een andere manier. Via individuele schrijfcoaching (koop een strippenkaart!), workshops of presentatiecoaching. En als spreker en organisator van inspiratiesessies help ik ondernemers bij het (her)vinden van hun verhaal (zie agenda op de website van Fabel). 

Dat de nieuwe fase in mijn leven samenvalt met een voorjaar dat zonniger is dan ooit, is iets om dankbaar voor te zijn. Het versterkt mijn energie. Maar eerlijk is eerlijk: de dankbaarheidsflow waar ik in zit sinds de boekpublicatie van 100 dagen dankbaarheid, komt en gaat. Vorige week was ik bijvoorbeeld erg onrustig en moest ik hard werken aan de motivatie om gewoon te werken (het voorjaar kriebelt te erg!). Actief blijven oefenen met "dankbaar zijn" is dan ook waar ik me op richten zal. Dus begin ik weer vanouds elke dag met een positieve intentie en probeer ik de dag te eindigen met iets waar ik van geniet. Ik weet dat het in sommige situaties erg moeilijk is om dit te blijven doen. Toch durf ik te stellen dat ondanks dat er veel in ons leven beter kan, er verschrikkelijk veel goeds is om dankbaar voor te zijn. Richt je aandacht daarop, en ik verzeker je dat alles waar je dankbaar voor bent meer wordt!  

Voor alle schrijvers en niet-schrijvers geldt: elk boek dat eindigt, begint met het voorjaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten